OTVORENA IZLOŽBA "TEŠANJ KROZ FOTOGRAFIJE"

Povodom manifestacije ''Dani grada Tešnja'' u prostorijama Opće biblioteke Tešanj, otvorena je izložba pod nazivom ''Tešanj kroz fotografije''.

OBOGAĆEN ARHIV I KNJIŽNI FOND BIBLIOTEKE

Delegat u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine gosp. Šemsudin Mehmedović, odlučio je da vrijedan arhiv i značajan broj knjiga pokloni bilblioteci.

PROMOCIJA KNJIGE BOSANSKO DANSKA KNJIGA

26.12.2015. god. pred sami kraj manifestacije Dani grada Tešnja ostavljena je promacija knjige koja je od velike važnosti, kako za autora tako i za našu sredinu.

ODRŽANA TRIBINA PRESUDE HAŠKOG TRIBUNALA I NJIHOV UTICAJ NA UTVRĐIVANJE ČINJENICA O RATU U BiH

23.12. Biblioteka je upriličila tribinu pod nazivom Presude haškog tribunala i njihov utjecaj na utvrđivanje činjenica o ratu u BiH

PROMOCIJA KNJEGE: OD DEJTONA KA BRISELU

Obilježavajući 20 godina od potpisivanja dejtonskog sporazuma 18.12.2015 u 17 h Opća biblioteka Tešanj upriličila je promociju knjige Od Dejtona ka Briselu, autora prof. dr. Šefkije Čekića.

IZLOŽBA SLIKA TEŠANJSKI GRADONAČELNICI 1878-1945

U okviru manifestacije Dani grada Tešnja koja je održana 04-30.12.2015, a u oraganizaciji Opće biblioteke Tešanj, održala su se četiri događaja.

OTVORENA NOVA ZGRADA BIBLIOTEKE

9.septembra 2015. godine na Dan Općine Tešanj i Dan oslobođenja od fašizma svečanom ceremonijom otvorena je nova zgrada Opće biblioteke, čija je izgradnja koštala 1,2 miliona KM. Projekt je finansiran zajedničkim sredstvima Općine Tešanj i Turske agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA).

Ovčina, Kasap i Bašić u posjeti bibliotekama u ZE-DO kantonu i RS

Dr. Ismet Ovčina, direktor Nacionalne i univerzitetske biblioteke Bosne i Hercegovine, gosp. Midhat Kasap, direktor Opće biblioteke Zenica i mr. Esmir Bašić, direktor Opće biblioteke Tešanj, posjetili su 27.januara 2015. godine nekoliko biblioteka u Zeničko-dobojskom kantonu i Republici Srpskoj.

BIBLIOTEKA U TEŠNJU - OVOVREMENI KULTUROLOŠKI FENOMEN

Opća biblioteka Tešanj, osim što nudi knjigu čitatelju, posljednjih godina nudi i druge kulturne događaje kao što su promocije knjiga - bilo da ih je izdavač ili su to knjige drugih izdavača a značajne su za bosanskohercegovačku pisanu riječ