PROMOCIJA KNJEGE: OD DEJTONA KA BRISELU

Obilježavajući 20 godina od potpisivanja dejtonskog sporazuma 18.12.2015 u 17 h Opća biblioteka Tešanj upriličila je promociju knjige Od Dejtona ka Briselu, autora prof. dr. Šefkije Čekića.

OTVORENA NOVA ZGRADA BIBLIOTEKE

9.septembra 2015. godine na Dan Općine Tešanj i Dan oslobođenja od fašizma svečanom ceremonijom otvorena je nova zgrada Opće biblioteke, čija je izgradnja koštala 1,2 miliona KM. Projekt je finansiran zajedničkim sredstvima Općine Tešanj i Turske agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA).

Ovčina, Kasap i Bašić u posjeti bibliotekama u ZE-DO kantonu i RS

Dr. Ismet Ovčina, direktor Nacionalne i univerzitetske biblioteke Bosne i Hercegovine, gosp. Midhat Kasap, direktor Opće biblioteke Zenica i mr. Esmir Bašić, direktor Opće biblioteke Tešanj, posjetili su 27.januara 2015. godine nekoliko biblioteka u Zeničko-dobojskom kantonu i Republici Srpskoj.

BIBLIOTEKA U TEŠNJU - OVOVREMENI KULTUROLOŠKI FENOMEN

Opća biblioteka Tešanj, osim što nudi knjigu čitatelju, posljednjih godina nudi i druge kulturne događaje kao što su promocije knjiga - bilo da ih je izdavač ili su to knjige drugih izdavača a značajne su za bosanskohercegovačku pisanu riječ