Gostovanje dječijih pisaca

Danas je Opću biblioteku Tešanj posjetila grupa dječijih pisaca.

ODRŽANE LIKOVNO-KREATIVNE RADIONICE

U Općoj biblioteci Tešanj održane su likovno-kreativne radionice za naše najmlađe sugrađane.

OTVORENA IZLOŽBA "TEŠANJ KROZ FOTOGRAFIJE"

Povodom manifestacije ''Dani grada Tešnja'' u prostorijama Opće biblioteke Tešanj, otvorena je izložba pod nazivom ''Tešanj kroz fotografije''.

PROMOCIJA KNJIGE BOSANSKO DANSKA KNJIGA

26.12.2015. god. pred sami kraj manifestacije Dani grada Tešnja ostavljena je promacija knjige koja je od velike važnosti, kako za autora tako i za našu sredinu.

ODRŽANA TRIBINA PRESUDE HAŠKOG TRIBUNALA I NJIHOV UTICAJ NA UTVRĐIVANJE ČINJENICA O RATU U BiH

23.12. Biblioteka je upriličila tribinu pod nazivom Presude haškog tribunala i njihov utjecaj na utvrđivanje činjenica o ratu u BiH

PROMOCIJA KNJEGE: OD DEJTONA KA BRISELU

Obilježavajući 20 godina od potpisivanja dejtonskog sporazuma 18.12.2015 u 17 h Opća biblioteka Tešanj upriličila je promociju knjige Od Dejtona ka Briselu, autora prof. dr. Šefkije Čekića.

IZLOŽBA SLIKA TEŠANJSKI GRADONAČELNICI 1878-1945

U okviru manifestacije Dani grada Tešnja koja je održana 04-30.12.2015, a u oraganizaciji Opće biblioteke Tešanj, održala su se četiri događaja.

Promocija Udruženja “Prosvjetitelj” iz Srebrenice

Posljednja promocija koja se desila u 2014. godini u organizaciji Biblioteke,a u okviru Dana grada Tešnja bila je prezentacija rada Udruženja “Prosvjetitelj” iz Srebrenice koja je održana u utorak 30.12.2014. u prostorijama Biblioteke.