PROMOCIJA KNJIGE BOSANSKO DANSKA KNJIGA

26.12.2015. god. pred sami kraj manifestacije Dani grada Tešnja ostavljena je promacija knjige koja je od velike važnosti, kako za autora tako i za našu sredinu.

ODRŽANA TRIBINA PRESUDE HAŠKOG TRIBUNALA I NJIHOV UTICAJ NA UTVRĐIVANJE ČINJENICA O RATU U BiH

23.12. Biblioteka je upriličila tribinu pod nazivom Presude haškog tribunala i njihov utjecaj na utvrđivanje činjenica o ratu u BiH

PROMOCIJA KNJEGE: OD DEJTONA KA BRISELU

Obilježavajući 20 godina od potpisivanja dejtonskog sporazuma 18.12.2015 u 17 h Opća biblioteka Tešanj upriličila je promociju knjige Od Dejtona ka Briselu, autora prof. dr. Šefkije Čekića.

IZLOŽBA SLIKA TEŠANJSKI GRADONAČELNICI 1878-1945

U okviru manifestacije Dani grada Tešnja koja je održana 04-30.12.2015, a u oraganizaciji Opće biblioteke Tešanj, održala su se četiri događaja.

Promocija Udruženja “Prosvjetitelj” iz Srebrenice

Posljednja promocija koja se desila u 2014. godini u organizaciji Biblioteke,a u okviru Dana grada Tešnja bila je prezentacija rada Udruženja “Prosvjetitelj” iz Srebrenice koja je održana u utorak 30.12.2014. u prostorijama Biblioteke.

Promocija knjige “I ja sam iz Srebrenice” - Fikreta Hodžića

U organizaciju Opće biblioteke, a u okviru manifestavije Dani grada Tešnja u četvrtak 25.12.2014. godine održana je promocija knjige ... i ja sam iz Srebrenice , autora Fikreta Hodžića, poznatog TV voditelja i novinara Hayat televizije.

Promocija Trilogije o nama - Mugdima Galijaševića

U okviru manifestacije Dani grada Tešnja, a u organizaciji Opće biblioteke Tešanj, dana 12.12. 2014. godine u prostorijama Biblioteke održana je promocija tri knjige Mugdima Galijaševića pod nazivom Trilogija o nama.

Promocija knjige Elvedina Sole

U prostorijama Šoping centra u Jelahu promovisana je knjiga Elvedina Sole Heroj bez slave. Izdavač i organizator promocije je Opća biblioteka u Tešnju. Promotori

Promocija knjige mr. Abdulgafara Velića

U organizaciji Opće biblioteke u Tešnju, a u okviru Ljeta u Tešnju 2014. održana je promocija knjige mr. Abdulgafara Velića Bošnjaci i Evropa. Knjiga govori o